субота, 21. децембар 2019.

3. IZ OMANA PONOVO U EMIRATE (Krstarenje Costom)


KHOR AL FAKKAN - EMIRATI



Khor Fakkan se nalazi na istočnoj obali Ujedinjenih arapskih emirata, okrenut Omanskom zalivu a okružen Fudžiraskim Emiratom. Drugi po veličini posle grada Fudžairah a smešten u živopisnom zalivu Khor Fakkan što znači "Potok dve čeljusti".
Iskrcali smo se što pre, jer smo videli dugačku peščanu plažu i požurili da obidjemo grad a ostatak dana se kupamo. Odmah na početku dugačke plaže je velika riblja i zelena pijaca. Tu smo se, za moj ukus, predugo zadržali ali Baneta nisam mogla da odvojim od riba i rakova ;) 
 
Obilaženje se svelo na jednu jedinu prodavnicu u kojoj sam dobila haljinu kao poklon za predstojeći rodjendan i na obilazak etno muzeja koji je tek u osnivanju. 







Taj priobalni deo grada je lepo uredjen posebno šetalište. Od šetališta se prostire velika avenija sa 6 traka i jedan poslovni objekat. Tu su banke i poslovne kancelarije i već pomenuta prodavnica. Grad se prostire u dubinu izmedju planinskih venaca ali sudeći po ponudjenim izletima, nema nešto naročito da se obilazi. Grad je još uvek vrlo zatvoren za turizam, mada ima nekoliko risorta na plaži.
Posto nam se nije vise obilazilo a i dobro je ugrejalo, prebacili smo se na plazu koja je stvarno predivna. Tu smo šetali baš lepo uredjenim kejom i u jednom dečijem parku videli mame sa decom. One su bile potpuno pokrivene "burkom" ali vrlo radoznale i ljubazne da malo popričamo, na engleskom.




Dobro smo se iskupali a u pauzama sedeli za stolovima, pokrivenim ozidanom nadstrešnicom, pa je bilo bas prijatno. Pored tih stolova bio je i jedan objekat sa wc-ima i tuš kabinama, pa smo se i istusirali i presvukli. U jednom kaficu smo imali wifi, pa smo obavili i razgovore sa familijom i popili predivno hladnu limunanu. Inače na brodu postoji internet ali je bar 10 x skuplji nego bilo gde, pa nam to nije ni padalo na pamet da koristimo a baš je i prijalo malo medijske izolacije. 
 


I vec, kako sledi po redu u 18h prvo tri zvuka sirene, pa Andrea Boceli i polako se udaljavamo od Khor al Fakkan-a sa lepim uspomenama. 

Нема коментара:

Постави коментар

JUŽNI JADRAN 2018.

PRIPREME Septembarsko krstarenje je postalo toliko dominantno u našem godišnjem nautičkom kalendaru da celo leto možemo smatrati pripre...